De Meern,
10
juni
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX Step-oplossing wint Red Dot-award voor uitmuntende ontwerpkwaliteit

Samenvatting

De Step-oplossing, het nieuwste type VELUX modulaire lichtstraten van VELUX Commercial heeft de Red Dot Award 2020 gewonnen in de categorie Productdesign, dankzij de uitmuntende ontwerpkwaliteit. Daarmee is de VELUX Groep een van de winnaars van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijd ter wereld.

"We zijn uiteraard zeer vereerd dat de internationale vakjury ons dit prestigieuze kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend productdesign heeft toegekend. Onze producten zorgen voor daglicht en frisse lucht om de levenskwaliteit van mensen in gebouwen te verbeteren. Dat is de basis van ons bedrijf en tot op de dag van vandaag nog steeds onze drijfveer. Met het Red Dot-label kunnen we meer bewustzijn creëren over de kwaliteit van onze producten, in dit geval de Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten, en ons merk in verband brengen met goed productdesign," zegt David Briggs, CEO van de VELUX Groep.

Meerdere rijen lichtstraten direct gekoppeld tot een glazen dak

Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe VELUX Step-oplossing een unieke trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

"We hebben de VELUX Step-oplossing ontworpen om onze klanten een oplossing te bieden waarbij er maximaal daglicht binnenvalt door grote glazen oppervlakken. Nu hebben we niet alleen modules die naast elkaar gemonteerd zijn, maar bieden we ook deze unieke trapsgewijze structuur. Door deze manier van bevestigen liggen de modules dichter tegen elkaar. De gootstukken zorgen voor een waterdichte oplossing in het elegante ontwerp," legt Eric Gobes, Regional Sales Director van VELUX Commercial uit.

De Step-oplossing is niet alleen een technologisch geavanceerd product, maar is speciaal ontworpen voor openbare en utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

Gedetailleerde evaluatie van de producten die meededen

In 2020 werden meer dan 6500 producten van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen ingezonden voor deze competitie. "De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gecreëerd die een prijs verdienen. De jury werd niet alleen overtuigd door de esthetische waarde, maar ook door de ongeëvenaarde functionaliteit. De winnaars van de Award creëren nieuwe maatstaven binnen hun sector. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes,” zei prof. dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Lees meer over de VELUX Step-oplossing.

Over VELUX Commercial

VELUX Commercial biedt daglichtoplossingen voor openbare, industriële en commerciële gebouwen. Het bedrijf is een samenvoeging van het voormalige Wasco, Vitral, JET en VELUX modulaire lichtstraten en heeft ongeveer 1.200 werknemers in 13 landen. Het productaanbod is breed en varieert van glazen systemen, doorlopende lichtstraten, koepels en platdak producten tot rook- en luchtventilatiesystemen. VELUX Commercial is onderdeel van de VELUX Groep. Lees meer over VELUX Commercial op www.veluxcommercial.nl.

Over VELUX Nederland

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2019 had de VKR Holding een totale omzet van 2,9 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 178 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.