De Meern,
20
december
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX wint Archiproducts Design Award voor koepel gebogen glas

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas

Samenvatting

De VELUX lichtkoepel met het innovatieve CurveTech™ design is bekroond met een prestigieuze Archiproducts Design Award in de categorie ‘building shell’. Het opvallende en vernieuwende design heeft daarmee internationale erkenning gekregen. De VELUX innovatie sleepte eerder ook een German Design award in de wacht in de categorie “Excellent Product Design / Building & Elements.

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. De VELUX daglichtinnovatie is een elegante en innovatieve oplossing. Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is voor volledig platte daken.

“We zijn heel blij en trots dat we deze internationale designprijs hebben gewonnen met de koepel gebogen glas,” zegt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. “Archiproduct’s is een van de grootste informatie- en inspiratiebronnen op het gebied van architectuur en design. De waardering voor onze koepel gebogen glas is voor ons een kers op de taart van deze prachtige oplossing.”

Hoge kwaliteit en innovatief design
Het bijzondere ontwerp van de VELUX koepel gebogen glas heeft de internationale jury van de Archiproducts Design Award 2017 doen besluiten de daglichtinnovatie een award in de categorie ‘building shell’ toe te kennen. De koepel gebogen glas scoorde uitmuntend op functionaliteit, innovatie en design voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen.

De Archiproducts Design Awards behoren tot de belangrijkste architectuurdesigncompetities ter wereld. Uit meer dan 600 producten van 300 merken verdeeld over 15 landen werd de VELUX koepel gebogen glas gekozen als winnaar. De jurycommissie bestond uit 40 internationale architectenkantoren, ’s werelds bekendste architectuurfotografen en het team van Archiproducts.

German Design Award
De koepel gebogen glas viel ook bij de German Design Awards in de prijzen. Daar werd de innovatie bekroond in de categorie “Excellent Product Design / Building & Elements”. Elk jaar eert de German Design Award top-inzendingen met als doel: het ontdekken, presenteren en benadrukken van baanbrekende internationale designtrends.

“Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt, zegt Jolanda de Gooijer, product group manager bij VELUX Nederland. “Het elegante design sluit naadloos aan op het dak, heeft uitstekende isolatiewaardes en een zeer hoge geluidsreductie. De koepel gebogen glas is inbraakwerend en komt in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Hiermee voldoet hij aan het Bouwbesluit 2018.”

Daarnaast laat de lichtkoepel een ongeëvenaarde hoeveelheid daglicht door en zorgt de elektrische variant voor goede ventilatie. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de mogelijkheid om eenvoudig raamdecoratie toe te passen. Door zonwering en verduisterende plisségordijnen toe te voegen creëer je in een handomdraai een prettig binnenklimaat.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 155 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.