De Meern,
22
juli
2015
|
09:14
Europe/Amsterdam

​VELUX zoekt aanstormend schildertalent voor deelname aan internationale kunstcompetitie

Samenvatting

In 2016 bestaat de VKR Groep 75 jaar. Om dit te vieren wordt de internationale VKR75 Painting Competition georganiseerd. Hierin wordt uit schilderijen van kunstenaars uit 21 verschillende landen het schilderij gekozen dat ‘het belang van ramen voor gebouwen en in het bijzonder daglicht door het dak’, het beste tot uitdrukking laat komen. VELUX Nederland is daarvoor op zoek naar veelbelovende kunstenaars die namens Nederland mee willen doen aan deze internationale kunstcompetitie.

De VKR Groep is een internationale groep bedrijven met producten die zorgen voor daglicht, frisse lucht, uitzicht en betere leefomgevingen. Het bekendste product van de VKR Groep is het VELUX dakraam. De VKR75 Painting Competition is onderdeel van de viering van het 75-jarig bestaan van de VKR Groep op 1 april 2016. Hiervoor is VELUX Nederland op zoek naar kunstenaars die een olie- of acrylverf schilderij willen maken die een blijvende herinnering aan dit jubileum zal worden.

Tijdens de voorselectie zal een jury bestaande uit professionele kunstkenners en vertegenwoordigers van de VELUX Groep en VKR Holding op basis van alle ingediende presentaties één kunstenaar selecteren die namens Nederland mee mag doen aan de competitie. De jury zal de selectie baseren op de evaluatie van het vermogen van de kunstenaar om een schilderij te maken dat ‘het belang van ramen voor gebouwen en in het bijzonder daglicht door het dak’, het beste tot uitdrukking kan laten komen.

Internationale competitie tussen 21 verschillende kunstenaars
De kunstenaar die namens Nederland mee doet heeft tot half januari de tijd om zijn kunstwerk te creëren. Hierna zal de jury een eerste, tweede en derde prijswinnaar en negen eervolle vermeldingen kiezen. Alle winnaars zullen op 1 april 2016 bekend worden gemaakt.

Met deze competitie proberen we naast het verkrijgen van mooie kunstwerken, tevens de kunstsector te ondersteunen. Daarom zullen de schilderijen in het jubileumjaar niet alleen tentoongesteld worden bij verschillende bedrijven van de VKR Groep. Er zal van het winnende schilderij een poster worden geproduceerd die samen met de overige winnaars en eervolle vermeldingen wordt getoond in een kalender die wereldwijd op alle 40 VELUX locaties en aan alle 10.000 medewerkers als een geschenk zal worden aangeboden om onze culturele betrokkenheid te tonen.

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze internationale competitie kunnen zich tot 7 augustus 2015 aanmelden bij VELUX Nederland door een digitale presentatie met minstens drie foto's of illustraties van hun bestaande werk, een korte biografie of CV van hunzelf in het Engels en een richtprijs voor hun werk toe te sturen aan: marketing@velux.nl.

Over VELUX Nederland

Al meer dan 70 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat het assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we met ongeveer 10.000 medewerkers in verkoopmaatschappijen en productievestigingen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.