De Meern,
17
juli
2019
|
13:46
Europe/Amsterdam

VELUX Zolderkamer-alarm in Weeronline app

Opvallende zomercampagne ontwikkeld door MediaScience

Samenvatting

Als launching partner van de nieuwe Zonnegrafiek binnen de populaire app van Weeronline, ontwikkelde VELUX Nederland in samenwerking met MediaScience het Zolderkamer-alarm. Met het Zolderkamer-alarm wordt de app-gebruiker geïnformeerd over het effect dat de zon heeft op de temperatuur van de zolderkamer.

MediaScience is de architect van de opvallende samenwerking tussen Weeronline en de marktleider in dakramen. Het betreft een campagne rondom VELUX zonwering. In de nieuwe Zonnegrafiek in de app krijgt de gebruiker niet alleen inzicht in de zonnekracht en het aantal zonuren, maar worden gebruikers ook gewaarschuwd dat de zonnekracht kan zorgen voor een flinke opwarming van de zolderkamer. Om vervolgens geïnspireerd te worden om de oplossing daarvoor te zoeken in de unieke zonweringsproducten van VELUX.

MediaScience tekende voor zowel het creatieve idee als voor de uitvoering in media. MediaScience strateeg Jack van den Burger: “Doordat creatie en media nauw samenwerken, zijn we in staat om niet zomaar een campagne te draaien, maar heel effectief te communiceren met een consument waarvan we weten dat deze op dat moment de problematiek ervaart, waarbij VELUX producten een effectieve oplossing kunnen zijn.”

De eerste resultaten overtreffen de verwachtingen
Het weer werkte de afgelopen weken natuurlijk mee, maar de eerste resultaten overstijgen de verwachtingen. “Eerlijk gezegd zijn we niet heel verbaasd, want dit is exact wat we ook terugzien in onze historische sales data: een duidelijke correlatie tussen het aantal zonuren en de interesse in onze raamdecoratie en zonwering. Weeronline is voor deze actie dus de perfecte partner,” aldus Peter-Jan Melenhorst, Manager Channelmanagement bij VELUX Nederland.

Jeroen Waterreus, partnership manager bij Weeronline: "De manier waarop VELUX nu een toevoeging biedt aan onze bestaande weercontent is origineel, relevant en effectief. Dat zien we dan ook terug in de cijfers."

Over MediaScience
MediaScience is het bureau voor merken die onstuimig willen groeien in een hyperconnected en mediadominante wereld. Een wereld waarin de doelgroep nog nooit zo makkelijk te bereiken was, maar nog nooit zo moeilijk te raken. Wij bewijzen keer op keer dat campagnes maximaal impact maken als klant, data, media en creatie optimaal op elkaar zijn afgestemd. Daarom bundelen wij alle disciplines in één bewezen aanpak. In één formule. In één bureau. Kijk voor meer informatie op: https://mediascience.nl/

Over VELUX Nederland

Al 78 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.000 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 118 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.