02
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX zorgt voor nog meer daglicht deze zomer

Nieuwe generatie dakramen vanaf vandaag beschikbaar

 
Geniet van meer daglich 280pxt.jpg

Het ingaan van de zomertijd afgelopen weekend is voor veel mensen goed nieuws. Daglicht is belangrijk voor ons welzijn en onze gevoelens. Zo is het gebrek aan daglicht in de winter de voornaamste oorzaak van de welbekende winterblues. Voor wie nog meer daglicht wil ervaren in studiekamer, slaapkamer, keuken of op kantoor biedt de nieuwe generatie VELUX dakramen uitkomst. De nieuwe dakramen hebben tot wel 18% meer glasoppervlak dan de vorige generatie en dat betekent natuurlijk, meer daglicht.

Daglicht is belangrijk voor ons welzijn. Daarom heeft VELUX de afgelopen jaren intensief gewerkt aan een dakraam waarmee nog meer daglicht een ruimte binnen kan komen. Na uitvoerige tests en


verbeteringen aan het ontwerp is de uitstraling van de VELUX dakramen totaal veranderd. De dakramen hebben smallere kozijnen gekregen met een witte afwerking. Dit zorgt voor een licht en modern interieur. Het grotere glasoppervlak zorgt voor tot wel 18% meer daglichttoetreding. “Het doel is om hiermee kamers te creëren met een gezond binnenklimaat en met veel daglicht en frisse lucht”, vertelt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland.
 
VELUX dakramen brengen buiten binnen 280 px.jpgDaglicht zorgt voor positieve gevoelens 280 px.jpg


18 nieuwe patenten
In totaal liggen er aan de basis van deze nieuwe dakramen maar liefst 18 nieuwe patenten. Een van de grootste verbeteringen is een toename van het glasoppervlak met maar liefst 18%. Andere verbeteringen zijn een optimale thermische isolatie en een eenvoudigere montage door een innovatief ontwerp. Ook zijn de nieuwe ramen uitgerust met intelligente oplossingen zoals bijvoorbeeld de met een Deense design award bekroonde bedieningstablet. Het totaal aan innovaties leidt tot een hoger wooncomfort en een gezonder binnenklimaat of met andere woorden, een hogere kwaliteit van leven onder het dak.
 
De nieuwe generatie dakramen is vanaf vandaag beschikbaar. 


d