21
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verbouwde showroom toont nieuwste VELUX dakramen tijdens open dagen

Onafhankelijk, professioneel advies en extra voordeel tijdens open dagenUit onderzoek van Woonkennis blijkt dat door de verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten 300.000 huishoudens die voor deze maatregel niet van plan waren hun woning te renoveren, dat dit jaar toch gaan doen. Veel huishoudens stellen een verhuizing uit, maar hebben wel meer ruimte nodig. Deze ruimte is te vinden op zolder. Driekwart van alle Nederlandse zolders fungeert vooral als bergruimte, maar is met een kleine verbouwing met veel daglicht en ventilatie prima in te richten als extra leefruimte. In het compleet vernieuwde Daglicht Advies Centrum van daglichtspecialist VELUX kunnen alle verschillende daglichtmogelijkheden zelf worden ervaren. Tijdens de speciale open dagen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2013 zullen onafhankelijke montagepartners aanwezig zijn voor professioneel advies en bieden zij veel voordeel.
 
Waardevermeerdering en energiebesparing
Door de zolderverdieping om te toveren tot een werk-, speel- of, slaapkamer, hebben bewoners minder behoefte om te verhuizen. Wanneer bij het plaatsen van daglichtoplossingen rekening wordt gehouden met de positie ten opzichte van de zon, kan er ook nog aanzienlijk worden bespaard op kunstlicht. En omdat de zon door het glas de zolderkamer verwarmt, hoeft er in de winter minder energie gebruikt te worden om de ruimte te verwarmen.
 
Daglicht Advies Centrum toont de nieuwste dakramen
Over het effect van daglicht kan veel gezegd worden. Maar het is nog beter om het zelf te ervaren. In het VELUX Daglicht Advies Centrum kan dit. De showroom in De Meern is onlangs compleet verbouwd en toont nu de nieuwste VELUX dakramen. Deze dakramen hebben de jarenlang beproefde constructie behouden, maar hebben door het nieuwe ontwerp nog betere isolatiewaarden gekregen. De kozijnen zijn smaller en de ramen hebben een groter glasoppervlak. Aan de binnenzijde zijn de houten kozijnen standaard wit afgelakt, wat zorgt voor een licht, modern uiterlijk en minder onderhoud. Daarnaast is door de toetreding van meer daglicht minder kunstlicht nodig, wat energie bespaart en zorgt voor nog meer wooncomfort.
 
De nieuwe type dakramen zijn in het vernieuwde Daglicht Advies Centrum in allerlei afmetingen en afwerkingen te zien in verschillende demonstratiezolders. Maar ook andere daglichtoplossingen, zoals dakkapellen, lichtkoepels en lichtstraten voor daglichttoetreding onder het platte dak worden getoond.
 
VELUX showroom vernieuwd 280px.jpgPlat dak oplossingen VELUX DAC 280px.jpg
Professioneel advies
Tijdens de open dagen zijn de onafhankelijke montagepartners Dakven uit Utrecht, de Dakraamexpert uit Barneveld, Verhoef dakramen uit Nieuwegein en Nieland Dakramen uit Rotterdam aanwezig die zich dagelijks bezig houden met het adviseren over en monteren van VELUX dakramen, dakkapellen en lichtkoepels. Zij verzorgen professioneel advies en geven tijdens de open dagen veel voordeel. Zo betalen de montagepartners de BTW op arbeid en raamdecoratie, wat een korting van 6 en 21% oplevert.
 
Het VELUX Daglicht Advies Centrum bevindt zich op Industrieterrein Oudenrijn Molensteijn 2 in De Meern (nabij Utrecht). Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2013 is het Daglicht Advies Centrum geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie en reguliere openingstijden op www.velux.nl.


d