16
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vernieuwde VELUX rolluiken ontvangen eervolle vermelding Reddot design award

Rolluiken zorgen voor warmtewering en aangenaam binnenklimaat

De vernieuwde rolluiken van VELUX zijn bekroond met de prestigieuze
 ‘Reddot Product Design honourable mention’ in de catergorie Interior Design. De VELUX Groep sleept de Award in de wacht voor het vernieuwde smallere ontwerp van de VELUX rolluiken. VELUX rolluiken zorgen niet alleen voor warmtewering, verduistering, geluidswering en isolatie, ze verbeteren ook de energiebalans van een dakraam, zorgen voor privacy en een gevoel van veiligheid. Daarnaast houden ze geluid tegen en zorgen ze voor energiebesparing van een dakraam, privacy en een gevoel van veiligheid.

 
De Reddot product design award is geïntroduceerd in 1955 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze competities voor productdesign. In 2012 registreerde 1800 bedrijven en ontwerpers uit 58 landen hun producten voor de Reddot award - product design en grepen hun kans om hun ontwerpkwaliteiten te vergelijken met internationaal gerenoveerde ontwerpers en opkomend talent. In totaal zijn er in 19 verschillende categorieën 4515 registraties ingeschreven. Alleen de besten ontvingen een Award. 
 
JurycommentaarDe VELUX Groep sleepte de Award in de wacht voor het vernieuwde ontwerp van de VELUX rolluiken. Die hebben een smallere cassette en slankere zijgeleiders. VELUX rolluiken zijn gemaakt om precies te passen op dakramen en kunnen eenvoudig van binnenuit worden gemonteerd. Dankzij hun elegante design, dat aansluit op het dakraam, zorgen ze voor een naadloze integratie in het dakoppervlak. De jury vond zowel de vorm als de technische aspecten van het slanke ontwerp van de rolluiken zorgvuldig doordacht omdat ze zorgen voor een eenvoudige en probleemloze montage.

 

Reddot design award.jpg
 
 Warmtewerend of isolerend
Naast een optimale bescherming tegen warmte en volledige verduistering bieden VELUX rolluiken ook thermische isolatie. Ze bevorderen het binnenklimaat en beschermen tegen de elementen. Door dakramen en rolluiken op warme dagen overdag gesloten te houden, kan maar liefst 93 procent van de warmte worden tegengehouden. Hierdoor is minder energie nodig om de ruimte te koelen met bijvoorbeeld airconditioning. ’s Avonds kunnen de dakramen worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie. In de winter houden rolluiken 27 procent van de koud buiten.

 
De aluminium lamellen die gevuld zijn met polyurethaanschuim fungeren niet alleen als isolatie, maar houden ook geluid tegen. Wakker worden door harde regen of hagel die tegen het raam tikt, zal dan niet meer gebeuren. De verschillende bedieningsmogelijkheden zorgen ervoor dat de rolluiken ook elektrisch kunnen worden geopend of gesloten. De integratie van de zonnepanelen op de rolluikcassette is bij deze nieuwe versie geoptimaliseerd. Daardoor is de aandrijving in de automatische versies sneller en stiller.

 
Meer informatie: www.velux.nl/rolluik
 


d