30
maart
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vernieuwde VELUX rolluiken winnen iF Product Design Award

VELUX Groep introduceert rolluiken met prijswinnend design die binnenklimaat verbeteren

De rolluiken van VELUX hebben een vernieuwd en strakker design, dat meteen wordt bekroond met de prestigieuze iF Product Design Award. VELUX rolluiken zorgen niet alleen voor warmtewering, verduistering, geluidswering en isolatie, ze verbeteren ook de energiebalans van een dakraam, zorgen ze voor privacy en een gevoel van veiligheid.

De iF Product Design Award is geïntroduceerd in 1953 en wordt jaarlijks toegekend door de iF International Forum Design. In de loop der jaren is de prijs uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze Awards voor innovatief productdesign. Elk jaar ontvangt de iF meer dan 2.000 inzendingen voor producten uit ongeveer 37 verschillende landen. Alle inzendingen worden beoordeeld door gerenommeerde experts. De winnaars ontvangen het iF label als teken van uitstekende designkwaliteit.

De VELUX Groep sleept de Award in de wacht voor het vernieuwde ontwerp van de VELUX rolluiken. Die hebben een smallere cassette en slankere zijgeleiders. Dit maakt het geheel compacter voor een naadloze integratie in het dakoppervlak. Als het rolluik niet omlaag is, is het hele raamoppervlak vrij. Zo is de daglichtinval overdag en in de vroege avond optimaal. Daarnaast is de integratie van de zonnepanelen op de cassette geoptimaliseerd en is de aandrijving in de automatische versies sneller en stiller.

Warmtewerend of isolerend
Rolluiken bevorderen het binnenklimaat en beschermen tegen de elementen. Wanneer de zon sterker wordt kan de temperatuur in een gebouw door de zon flink oplopen. Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel woon- of werkklimaat worden gecreëerd.
 
Door ramen en rolluiken op warme dagen overdag gesloten te houden, kan maar liefst 93 procent van de warmte worden tegengehouden. Hierdoor is minder energie nodig om de ruimte te koelen met bijvoorbeeld airconditioning. ’s Avonds kunnen de dakramen worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie. Andersom werkt het ook. In de winter wordt 27 procent van de kou buiten de deur gehouden. Als bijkomend voordeel isoleert een VELUX rolluik ook geluid. Wakker worden door harde regen of hagel die tegen het raam tikt, zal dan niet meer gebeuren. De vernieuwde VELUX rolluiken worden medio april geïntroduceerd.
 
Meer informatie: www.velux.nl/rolluik


d