17
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verwelkom de zon in huis, maar alleen wanneer u dat wilt

Verduisterende rolgordijnen en Energie Comfort gordijnen zorgen voor goede nachtrust


Deze week hebben we de dag met de meeste uren daglicht. En hoewel de zon ons verwarmt en vrolijk stemt, is het wel fijn om zelf te kunnen beslissen wanneer we licht binnenkrijgen en hoeveel. Vooral in de slaapkamer willen mensen in deze maanden met lange, lichte dagen het liefst volledige verduistering, zodat het hele gezin niet meteen bij zonsopkomst wakker wordt. Anderen kiezen liever voor gedeeltelijke verduistering, zodat er net genoeg licht binnenkomt om een boek te lezen, maar net niet genoeg om hen te verblinden.
 
"We kiezen gordijnen en rolluiken voor in huis om aan verschillende behoeften en verschillende factoren, zoals ontwerp, flexibiliteit en functionaliteit te voldoen. Bij het ontwerpen van ons assortiment verduisteringsproducten voor onze dakramen hebben we rekening gehouden met de behoeften van al deze groepen," vertelt Michel Kalis commercieel directeur van daglichtspecialist VELUX.
 
Complete verduistering
Voor degenen die volledige duisternis willen als ze slapen, heeft de VELUX Groep een verduisterend rolgordijn ontwikkeld. De constructie is volledig lichtdicht en zorgt daarom voor complete verduistering. "Over het algemeen slapen we het beste als het donker is. Op dat moment laat het lichaam stress los en worden we opgeladen met nieuwe energie. Maar in een lichte kamer kan het lastiger zijn om te slapen. Ons lichaam volgt namelijk een dagelijkse cyclus van licht en donker. Volledige verduistering door een gordijn kan daarom een voordeel zijn voor een goede nachtrust," legt Kalis uit.
 
Kinderkamer met dakraam en verduisterend rolgordijn 280 px.jpgGedeeltelijke verduistering
Het is altijd goed om de hoeveelheid daglicht in een kamer te kunnen reguleren. Een Energie Comfort gordijn is hiervoor een uitstekende oplossing. Afgezien van zijn isolerende werking, wat zeer aangenaam kan zijn op koude winterse dagen, zorgt het gordijn ook voor een verduisterende werking en ziet er decoratief uit dankzij de geplooide vouwen. Aangezien hij noch aan de bovenzijde van het dakraam noch aan de onderzijde is bevestigd, is het gordijn volledig verstelbaar en kan hij tot elke positie naar beneden en boven worden bewogen. Hierdoor kan het gordijn zorgen voor privacy en helpen tegen zonlicht, zonder het daglicht helemaal buiten te sluiten.
 
"Het Energie Comfort gordijn zorgt ervoor dat iemand onder het raam nog steeds de krant kan gaan zitten lezen en kan genieten van het daglicht, zonder te worden verblind door het zonlicht. Omdat het gordijn zowel aan de boven- als onderzijde kan worden verplaatst, houdt het alleen de zon tegen daar waar het nodig is," aldus Kalis. 


 Lees hier meer over de vele mogelijkheden voor het creëren van verduistering.
 


d