De Meern,
12
maart
2020
|
09:05
Europe/Amsterdam

Wereld Slaapdag: Creëer optimale slaapomstandigheden

Volledig verduisterde en frisse slaapkamer geeft meer energie

Samenvatting

Een goede nachtrust is cruciaal voor de kwaliteit van ons dagelijks leven en ons gevoel van welzijn. Uit onderzoek blijkt echter dat maar liefst 77%1) van alle Europeanen geen optimale slaapomstandigheden heeft. Dit vormt een risico voor de gezondheid. Vooral zomers wordt ons lichaam te vroeg wakker door de zonsopkomst. Een slaapkamer volledig verduisteren en een aangename temperatuur met voldoende frisse lucht kunnen zorgen voor een lange en ontspannen nachtrust.

De kwaliteit van onze slaap heeft een grote invloed op onze gezondheid. Uit de Healthy Homes Barometer blijkt dat Europeanen die optimale slaapomstandigheden hebben 50% meer kans hebben dat ze in goede gezondheid verkeren en overdag genoeg energie hebben. Tegelijkertijd wordt slechte slaap gerelateerd aan een hoger risico op ongelukken op de werkvloer en moeite hebben met het nemen van zakelijke beslissingen, wat uiteindelijk leidt tot slechtere prestaties.

Donkere nachten geven overdag energie

Blootstelling aan natuurlijk licht overdag en volledige duisternis ’s nachts heeft een gunstig effect op ons welzijn omdat dat in harmonie is met onze biologische klok. In de zomer is een vroege zonsopkomst een risico voor onze slaap, aangezien ons lichaam te vroeg wakker wordt gemaakt. De mogelijkheid om een slaapkamer volledig te verduisteren is daarom ideaal voor een lange en ontspannen nachtrust. VELUX verduisterende rolgordijnen bieden bijna 100% verduistering en door de nieuwe witte aluminium zijgeleiding integreren ze perfect in de wit afgewerkte VELUX dakramen voor een elegante uitstraling. Met de keuze uit 1800 kleuren en dessins passen ze bovendien in ieder interieur. En door het unieke Pick&Click!TM montagesysteem zijn ze bovendien eenvoudig en snel te monteren. 

Frisse lucht en insectenwering

Behalve verduistering, dragen frisse lucht en passende temperaturen in de slaapkamer ook bij aan een ontspannen slaap. De meeste onderzoeken tonen aan, dat koele lucht essentieel is voor een goede nachtrust. De slaapkamer ventileren voor het slapen gaan of ’s nachts een raampje openlaten, kan een groot verschil maken. De vernieuwde VELUX insectenhorren zorgen dat de kamer vrij blijft van insecten, maar dat er wel voldoende frisse lucht binnen komt. Het nieuwe design heeft een slankere cassette, witte zijgeleiding en rolt nog beter op voor een vrij uitzicht als de insectenhor niet in gebruik is. Samen met de witte dakramen en verduisterende rolgordijnen zorgt het voor een esthetisch geheel.

Wereld Slaapdag

Om de temperatuur in de slaapkamer optimaal te houden is het raadzaam om overdag zonnewarmte buiten te houden en verduistering en insectenwering te combineren met warmtewering. Een VELUX buitenzonwering of rolluik houdt wel 87% van de zonnewarmte op het dakraam tegen, waardoor de kamer minder opwarmt en je ’s nachts nog lekkerder slaapt.

Bekijk de nieuwe producten op:

https://www.velux.nl/producten/raamdecoratie-en-rolluiken/verduisterende-rolgordijnen

en

https://www.velux.nl/producten/raamdecoratie-en-rolluiken/velux-insectenhor

1) Bron: Healthy Homes Barometer 2016

Over VELUX Nederland

Al 78 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 11.000 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan 40 landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2018 had de VKR Holding een totale omzet van 2,6 miljard euro en de VELUX FOUNDATIONS keerden voor 118 miljoen euro aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl.